A Csokifesztiválon Édes Napokon két véglet van: egyrészt ott vannak a tehetséges, izgalmas kézműves csokoládékat és bonbonokat gyártó kisvállalkozások, másrészt pedig a tömegcikkeket gyártó multicégek. Ennek megfelelően a Várban igen vegyes kép fogadja az odalátogatót: az egyik sarkon például mennyei tonkababos csokifagylalt ejti ámulatba, aztán összefut Gombóc Artúrral, felhörpint egy fröccsöt a Divino standon, beleszalad a Lindt-golyócskákat kínáló, cukrásznak öltözött hostessbe, meghökken néhány furcsa lekvár-kreáció láttán, megcsodál néhány "rozsdás" csokiszerszámot, ellenáll a híres Fröhlich-féle flódninak, boldogan bevásárol szirupos Ziegler-ostyából, szemrevételez egy csokiszökőkutat, és mindeközben kóstol, kóstol, kóstol – pláne, ha kedves ismerősök is rátukmálják a finomságokat. Az Édes Napok nem egy gourmetfesztivál, de nem is akar az lenni – az édesszájúak örömünnepe, semmi több. De annak elég jó:)
Izgalmas lekvárok – természetesen csokis is akadt:
Paparazzi-karrierem első állomása: Baracskay Angéla (a Pataki cukrászda költeményeiért felelős hölgy), Segal Viktor mesterszakács és Mach Tímea, a Csillagánizs főzőiskola vezetője együtt tesztelik a fesztivált.
Gyönyörű borospalackok a Levendula Pincétől.
Gombóc Artúr, teljes életnagyságban.
Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládé vezetője, valamint személyes kedvence, a Carenero. Nála lehet kapni "rozsdás" csokiszerszámokat és sok más érdekességet is.
A Zangio Csokoládéműhely tulajdonosa épp a híres "nemtudom" szilvával töltött bonbonokról mesél.
Lindt-csemegék.
Bonbonkészítő gyorstalpaló:
Vegyes ízelítők:
A Pataki cuki finomságai:
A Gelarto kizárólag csokis különlegességeket hozott az alkalomra, a tonkababos és a csilis valóban felejthetetlen volt:
Az Amedei pultot épp töltötték még, amikor ott jártam:
Szántó Tibor nemcsak csokoládéiból, hanem tudásából is adott kóstolót az érdeklődőknek: