:::Csokiblog:::

Korábban designról, építészetről és divatról szóló magazinokat főszerkesztettem, most a gasztronómiában, a könyvkiadásban, a kommunikációs iparágban és ezek közös halmazaiban vagyok érdekelt. A csokoládéról mindig is azt gondoltam, hogy nemcsak egy édesség, hanem öröm, élvezet, szépség és művészet. Ezen a blogon ezt igyekszem majd bebizonyítani.

és még...

www.jucjucjuc.blog.hu

Csokifesztivál

2011.09.18. 15:38 | juc | 2 komment

A Csokifesztiválon Édes Napokon két véglet van: egyrészt ott vannak a tehetséges, izgalmas kézműves csokoládékat és bonbonokat gyártó kisvállalkozások, másrészt pedig a tömegcikkeket gyártó multicégek. Ennek megfelelően a Várban igen vegyes kép fogadja az odalátogatót: az egyik sarkon például mennyei tonkababos csokifagylalt ejti ámulatba, aztán összefut Gombóc Artúrral, felhörpint egy fröccsöt a Divino standon, beleszalad a Lindt-golyócskákat kínáló, cukrásznak öltözött hostessbe, meghökken néhány furcsa lekvár-kreáció láttán, megcsodál néhány "rozsdás" csokiszerszámot, ellenáll a híres Fröhlich-féle flódninak, boldogan bevásárol szirupos Ziegler-ostyából, szemrevételez egy csokiszökőkutat, és mindeközben kóstol, kóstol, kóstol – pláne, ha kedves ismerősök is rátukmálják a finomságokat. Az Édes Napok nem egy gourmetfesztivál, de nem is akar az lenni – az édesszájúak örömünnepe, semmi több. De annak elég jó:)

Izgalmas lekvárok – természetesen csokis is akadt:

 

Paparazzi-karrierem első állomása: Baracskay Angéla (a Pataki cukrászda költeményeiért felelős hölgy), Segal Viktor mesterszakács és Mach Tímea, a Csillagánizs főzőiskola vezetője együtt tesztelik a fesztivált.

Gyönyörű borospalackok a Levendula Pincétől.

Gombóc Artúr, teljes életnagyságban.

Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládé vezetője, valamint személyes kedvence, a Carenero. Nála lehet kapni "rozsdás" csokiszerszámokat és sok más érdekességet is.

 

A Zangio Csokoládéműhely tulajdonosa épp a híres "nemtudom" szilvával töltött bonbonokról mesél.

Lindt-csemegék.

Bonbonkészítő gyorstalpaló:

Vegyes ízelítők:

A Pataki cuki finomságai:

A Gelarto kizárólag csokis különlegességeket hozott az alkalomra, a tonkababos és a csilis valóban felejthetetlen volt:

Az Amedei pultot épp töltötték még, amikor ott jártam:

Szántó Tibor nemcsak csokoládéiból, hanem tudásából is adott kóstolót az érdeklődőknek:

Címkék: lindt rózsavölgyi segal viktor csokifesztivál zangio

A bejegyzés trackback címe:

https://csokicsokicsoki.blog.hu/api/trackback/id/tr63236128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harpiasas 2011.09.19. 09:05:11

Itt köszönném meg újra a nyeremény jegyeket, nagyon jól éreztük magunkat. Szorgalmasan kóstoltunk, a "La Delizia" kekszei voltak számomra a fesztivál új felfedezettjei, abból is az aszalt meggyes lett az aktuális kedvenc :)

Mélisande · http://melisandegyuruje.blog.hu 2011.09.19. 15:39:39

Nekem sajnos nem jött be. Iszonyat lehúzás volt, 10 ezer forintit költöttünk - igaz, a méregdrága belépővel együtt. A kínálat vegyes volt, a La Delizia készítői szimpatikusak voltak, de a termékük elég közepes - nekem, másnak ettől még bejöhet, mindenesetre sok sikert kívánok nekik! A kép is elég szomorkás volt: rengetegen árulták a táblás csokikat, megszórva minden septében fellelhető aszalt gyümölccsel, maggal, fűszerrel. Nem mondom, jópofa dolog volt, de egy kicsit uncsi volt az egyformaság. ellenben egy igazán jó, minőségi fehér csokit hiába kerestem!
süti beállítások módosítása