Óriási szerencse, hogy már nyitás előtt jóval ott voltunk a Macaron-napon, különben egyszerűen nem jutottunk volna be. A várakozást messze túlszárnyaló, óriási tömeg jött ugyanis el az első hazai rendezvényre, amelyen mind a helyszín, mind az odaszállított macaronok mennyisége túl kicsinek bizonyult... Pontos számadatokkal nem tudok szolgálni, de a kiállítók faggatása alapján úgy saccolom, hogy mintegy 4-5000 db finomság lehetett a helyszínen - ami alig kettő és fél órával a rendezvény megnyitása után nagyjából mind el is fogyott. A legtöbb standhoz egyszerűen nem fértem hozzá olyan jól, hogy érdemi képeket készíthessek (szerencsére megtették ezt helyettem a szervezők, megnézhetitek itt), így alább csak egy igen szubjektív kis válogatás látható. Kóstolás tekintetében sem voltam elég gyors, így például legnagyobb sajnálatomra nem jutott nekem sem Zazzi-, sem Royal Croissant-macaron (ők végeztek a macaronverseny profi kategóriájában a 2. ill. 1. helyen), viszont a Villa Bagatelle külön ezen alkalomra készült, libamájas, négyzetes macaronja (ami a 3. helyet szerezte meg) előtt le a kalappal! Egyszerre édes és sós, puha és ropogós, na és a libamáj!... Másik nagy kedvencem ezúttal is Csiszár Katalin (a Rózsavölgyi Csokoládé alkotója) volt, aki az egyik macaront nem mandulalisztből, hanem kakaóbab-lisztből készítette el. Hát, ilyen finomat rég ettem:) Kóstoljátok meg, az üzletben kapható!