:::Csokiblog:::

Korábban designról, építészetről és divatról szóló magazinokat főszerkesztettem, most a gasztronómiában, a könyvkiadásban, a kommunikációs iparágban és ezek közös halmazaiban vagyok érdekelt. A csokoládéról mindig is azt gondoltam, hogy nemcsak egy édesség, hanem öröm, élvezet, szépség és művészet. Ezen a blogon ezt igyekszem majd bebizonyítani.

és még...

www.jucjucjuc.blog.hu

Csokivacsora

2011.07.01. 12:12 | juc | 2 komment

Hiánypótló kezdeményezéssel jelentkezett a pesti Borssó étterem: csokis menüt találtak ki. Nem is értem, a sok borvacsora mellett ez még miért nem jutott senkinek eszébe? A Borssó ráadásul a tőlük két lépésre található Rózsavölgyi Csokoládéval szövetkezett a vacsora tekintetében: a blogon már méltatott, hazai manufaktúrában készülő, csúcsminőségű csokoládékat használták fel a fogásokhoz.

Én is a szerencsés meghívottak között voltam, amikor bemutatták az új menüt, ami egyébként július 17-ig lesz csak kapható az étteremben (sajnos). Aggodalomra semmi ok: a desszertként felszolgált, mennyei csokoládégömböt állandóan az étlapon tartják. Higgyétek el: annyira finom, hogy az ember sajnálja megenni...

Az első fogás: aludtej pannacotta, saláta mille-feuille-el (ez salátából, olívaolajból és balzsamecetből készül), csokoládéba mártott olívabogyóval.

Második fogás: a Borssó egyik jelképe, a libamájas dobostorta. Ezúttal a tésztaréteget csokoládéréteg helyettesíti a libamáj paté rétegek között és a hajszálvékony karamell alatt. Ennél komolyan mondom, hogy kevés finomabb dolgot ettem életemben, még mindig a hatása alatt vagyok.

Harmadik fogás: csukafilé Szent Jakab-kagylóval, articsókaszívvel, kakaóvajas hollandi mártással és kakaóbab-törettel. Nekem ez annyira nem jött be, vagyis nem ez volt a kedvencem - talán azért, mert a csuka nagyon szálkás, és kicsit sok is volt a két szelet, talán azért, mert nem volt a csoki elég hangsúlyos. Mindenesetre én itt már eléggé jóllaktam.

Desszert: csokoládégömb, benne ganache édesköménnyel édesítve, illetve meggypálinkában áztatott, kandírozott kakaóbabtörettel dúsítva, kenyérrel. Ez annyira finom, de annyira, és olyan jó nagy, hogy - nem bírtam megenni!!!

Egyszóval az egész egy káprázat volt. Menjetek és kóstoljátok meg őket!!! Kíváncsi vagyok, nektek hogy ízlik majd!!!

 

 

Címkék: budapest étterem csokoládé csoki rózsavölgyi borssó étel csokival

A bejegyzés trackback címe:

https://csokicsokicsoki.blog.hu/api/trackback/id/tr973029452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*petra* 2011.07.02. 12:14:42

A dobostorta hihetetlen volt. Azt hittem, beesem az asztal alá :)

juc 2011.07.02. 12:16:30

@*petra*: nekem is az volt a csúcs. hihetetlen, hogy mennyire jó ez a két íz.
süti beállítások módosítása