Hiánypótló kezdeményezéssel jelentkezett a pesti Borssó étterem: csokis menüt találtak ki. Nem is értem, a sok borvacsora mellett ez még miért nem jutott senkinek eszébe? A Borssó ráadásul a tőlük két lépésre található Rózsavölgyi Csokoládéval szövetkezett a vacsora tekintetében: a blogon már méltatott, hazai manufaktúrában készülő, csúcsminőségű csokoládékat használták fel a fogásokhoz.
Én is a szerencsés meghívottak között voltam, amikor bemutatták az új menüt, ami egyébként július 17-ig lesz csak kapható az étteremben (sajnos). Aggodalomra semmi ok: a desszertként felszolgált, mennyei csokoládégömböt állandóan az étlapon tartják. Higgyétek el: annyira finom, hogy az ember sajnálja megenni...
Az első fogás: aludtej pannacotta, saláta mille-feuille-el (ez salátából, olívaolajból és balzsamecetből készül), csokoládéba mártott olívabogyóval.
Második fogás: a Borssó egyik jelképe, a libamájas dobostorta. Ezúttal a tésztaréteget csokoládéréteg helyettesíti a libamáj paté rétegek között és a hajszálvékony karamell alatt. Ennél komolyan mondom, hogy kevés finomabb dolgot ettem életemben, még mindig a hatása alatt vagyok.
Harmadik fogás: csukafilé Szent Jakab-kagylóval, articsókaszívvel, kakaóvajas hollandi mártással és kakaóbab-törettel. Nekem ez annyira nem jött be, vagyis nem ez volt a kedvencem - talán azért, mert a csuka nagyon szálkás, és kicsit sok is volt a két szelet, talán azért, mert nem volt a csoki elég hangsúlyos. Mindenesetre én itt már eléggé jóllaktam.
Desszert: csokoládégömb, benne ganache édesköménnyel édesítve, illetve meggypálinkában áztatott, kandírozott kakaóbabtörettel dúsítva, kenyérrel. Ez annyira finom, de annyira, és olyan jó nagy, hogy - nem bírtam megenni!!!
Egyszóval az egész egy káprázat volt. Menjetek és kóstoljátok meg őket!!! Kíváncsi vagyok, nektek hogy ízlik majd!!!