:::Csokiblog:::

Korábban designról, építészetről és divatról szóló magazinokat főszerkesztettem, most a gasztronómiában, a könyvkiadásban, a kommunikációs iparágban és ezek közös halmazaiban vagyok érdekelt. A csokoládéról mindig is azt gondoltam, hogy nemcsak egy édesség, hanem öröm, élvezet, szépség és művészet. Ezen a blogon ezt igyekszem majd bebizonyítani.

és még...

www.jucjucjuc.blog.hu

Gőzgombóc Lindt-csokival

2012.03.05. 11:46 | juc | 2 komment

Nem rajongok a gőzgombócért*, de amikor a Konyhakiállítás Miele standján Kiss Sándor séf megemlítette, hogy Lindt-csokival töltött gőzgombócokat készül csinálni, odacövekeltem  a pultja elé – megérte! Míg a gombócokra vártam, az is kiderült, hogy a Miele főzőiskolájában csokikurzusok is vannak – nemsokára azt is megnézem magamnak (és nektek). A finomság egyébként egy különleges gőzpárolóban készült, amitől garantáltan egységesen puha lesz az egész labdácska, csakúgy, mint bármilyen hal, zöldség vagy akár desszert, amihez kíméletes hőkezelésre van szükség.

*A gőzgombóc a déli német tartományok egyik hagyományos étele, kelttésztából készül, amelyben valamilyen töltelék lapul – egy alaprecept itt található.

Íme azok a drága golyócskák...

Sanyi itt újra átgyúrja a már megkelt tésztát:

A négyzetekre szeletelt tésztadarabok közepére egy-egy Lindt-golyócskát helyez:

Gombócokat formáz belőlük:

A gombóckák ezután egy szűrőbetétre kerülnek:

Majd irány a gőzpároló...

...ahonnan 15 perc múlva ilyen szép nagyra dagadva kerülnek ki:

Porcukor, mák...

...és máris fogyasztható!

 

Címkék: csokoládé recept csoki lindt

A bejegyzés trackback címe:

https://csokicsokicsoki.blog.hu/api/trackback/id/tr314290227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a rekettyés 2012.03.07. 13:12:10

Remekül néznek ki ezek a gombócok. Szívesen elkészíteném de nincs ilyen szuper gőzpárolóm. Hogy tudnám elkészíteni gőzpároló nélkül? Köszi a választ előre is.

a rekettyés 2012.03.07. 13:19:13

Közben rájöttem hogy gugli jó barát és magamtól is megvan a megoldás.
süti beállítások módosítása