Nem rajongok a gőzgombócért*, de amikor a Konyhakiállítás Miele standján Kiss Sándor séf megemlítette, hogy Lindt-csokival töltött gőzgombócokat készül csinálni, odacövekeltem a pultja elé – megérte! Míg a gombócokra vártam, az is kiderült, hogy a Miele főzőiskolájában csokikurzusok is vannak – nemsokára azt is megnézem magamnak (és nektek). A finomság egyébként egy különleges gőzpárolóban készült, amitől garantáltan egységesen puha lesz az egész labdácska, csakúgy, mint bármilyen hal, zöldség vagy akár desszert, amihez kíméletes hőkezelésre van szükség.
*A gőzgombóc a déli német tartományok egyik hagyományos étele, kelttésztából készül, amelyben valamilyen töltelék lapul – egy alaprecept itt található.
Íme azok a drága golyócskák...
Sanyi itt újra átgyúrja a már megkelt tésztát:
A négyzetekre szeletelt tésztadarabok közepére egy-egy Lindt-golyócskát helyez:
Gombócokat formáz belőlük:
A gombóckák ezután egy szűrőbetétre kerülnek:
Majd irány a gőzpároló...
...ahonnan 15 perc múlva ilyen szép nagyra dagadva kerülnek ki:
Porcukor, mák...
...és máris fogyasztható!