:::Csokiblog:::

Korábban designról, építészetről és divatról szóló magazinokat főszerkesztettem, most a gasztronómiában, a könyvkiadásban, a kommunikációs iparágban és ezek közös halmazaiban vagyok érdekelt. A csokoládéról mindig is azt gondoltam, hogy nemcsak egy édesség, hanem öröm, élvezet, szépség és művészet. Ezen a blogon ezt igyekszem majd bebizonyítani.

és még...

www.jucjucjuc.blog.hu

Csokidiéta

2011.07.05. 23:05 | juc | Szólj hozzá!

Az ellentmondás csak látszólagos: hozzám hasonló csokifanatikusok ugyanis sok-sok éve dolgoznak azon, hogyan lehetne a csokoládét a diéta részévé - vagy épp kizárólagos alkotóelemévé - tenni. És bár az ún. Snickers-diétát nem javasolt követni (ez a modellek körében állítólag rendkívül népszerű módszer abból áll, hogy egész nap nem eszel, majd délután, amikor már kopog a szemed, megeheted egy Snickers felét, majd sipirc pihenni és aludni, és másnap déltájt, amikor már szédülsz, akkor a másik felét), és a Magnum-kúra sem túl egészséges (ez napi 3 Magnum jégkrémet engedélyez, egyebet nemigen), abban a legtöbb dietetikus egyetért, hogy egy kiegyensúlyozott fogyókúrának igenis része lehet a csokoládé - igaz, csak ét-, és igaz, csak kis mennyiségben. A csokoládé (pontosabban a benne lévő kakaó) ugyanis igen gazdag antioxidánsokban, ezáltal egy csomó betegség (pl. a szívinfarktus) kockázatát is csökkenti, emellett igen értékes magnéziumforrás, úgyhogy ha az ember lánya ideges, érdemes pár kockát bekapni belőle.

Persze napi pár kocka meg se kottyan a hozzám hasonló függőknek - nekik ajánlom figyelmébe ezt a könyvet, illetve az azt összefoglaló cikkecskét. Majd számoljatok be az eredményről:)

Címkék: egészség szépség csokoládé csoki tény

A bejegyzés trackback címe:

https://csokicsokicsoki.blog.hu/api/trackback/id/tr363039931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása