:::Csokiblog:::

Korábban designról, építészetről és divatról szóló magazinokat főszerkesztettem, most a gasztronómiában, a könyvkiadásban, a kommunikációs iparágban és ezek közös halmazaiban vagyok érdekelt. A csokoládéról mindig is azt gondoltam, hogy nemcsak egy édesség, hanem öröm, élvezet, szépség és művészet. Ezen a blogon ezt igyekszem majd bebizonyítani.

és még...

www.jucjucjuc.blog.hu

ChocoMe bemutatóterem

2011.09.30. 17:41 | juc | Szólj hozzá!

ChocoMe az egyik azon kevés hazai vállalkozások közül, melyek rendkívül sikeresek mostanság. Nem csoda: csokira mindig lesz igény:)) – de persze önmagában ez még kevés volna a sikerhez. Kell hozzá szenvedély a téma iránt, egy jó ötlet (még ha nem formabontóan eredeti is, hiszen hasonló rendszerű csokoládét rengeteg cég kínál manapság), sok-sok munka, érzékenység a fogyasztói igények változásaira, valamint nagyon sok elszántság.

Mészáros Gáborban mindez megvan. Már kicsi korában is imádta a csokoládét, felnőttként pedig a csokoládékészítést választotta hivatásául. Az is eszébe jutott, mi lenne, ha a csokoládéját tetszés szerint díszíthetné feltétekkel, mint egy pizzát. Az ötletet továbbfejlesztette – rengeteg feltét-variációt talált ki, a liofilizált málnától a rózsaszirmon és aranyfüstön át a csiliszálakig –, és úgy döntött, a vásárlóra bízza a döntést, hogy milyen ízesítést szeret. Így mindenki maga állíthatja össze a saját kedvenc ízkombinációját, de persze választhat is a cég által kínált sok-sok ínycsiklandó variáció közül.

Az már csak hab a tortán feltét a csokin, hogy mekkora hangsúlyt helyezett Mészáros Gábor a termék népszerűsítésére, reklámozására, csomagolására és egyéb kommunikációjára, valamint a minőségi alapanyagokra. A hagyományos táblánál nagyobb, ám azzal megegyező súlyú ChocoMe-táblák elsőrangú minőségű Callebaut csokiból készülnek, a cég Facebook- és weboldala pedig példamutatóan 21. századi. (Nekem sajnos épp ez a 65%-os Callebaut nem ízlik nagyon, de azért simán eltüntetek belőle fél táblával, pláne, ha rózsa-, ibolya- vagy jázminszirom is van rajtuk.) Tegnap óta pedig csodaszép kis bemutatóteremben várja a vásárlókat a ChocoMe, ahol az Ebedli Gyula által tervezett enteriőrben minden a csokiról szól. Kakaóbabzsákok dekorálják a mennyezetet, lágy csokiszínű az álfal, utóbbi kialakítását pedig direkt úgy tervezték, hogy minél több tábla csokoládét mutathasson be egyszerre.

A ChocoMe már elnyerte a Magyar Innovációs nagydíjat, és még jó pár másikat, a jól értesültek pedig tudni vélik, hogy a hétfői díjátadón a Magyar Formatervezési Díjak közül is Gáborhoz kerül egy. Drukkoljunk neki, mert megérdemli!

 

Sokkal jobb és több kép a ChocoMe-nél (sajnos a hely túl kicsi, ember pedig túl sok volt).

Címkék: csokoládé csoki chocome

A bejegyzés trackback címe:

https://csokicsokicsoki.blog.hu/api/trackback/id/tr903268172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása