:::Csokiblog:::

Korábban designról, építészetről és divatról szóló magazinokat főszerkesztettem, most a gasztronómiában, a könyvkiadásban, a kommunikációs iparágban és ezek közös halmazaiban vagyok érdekelt. A csokoládéról mindig is azt gondoltam, hogy nemcsak egy édesség, hanem öröm, élvezet, szépség és művészet. Ezen a blogon ezt igyekszem majd bebizonyítani.

és még...

www.jucjucjuc.blog.hu

Csokifesztivál

2012.09.21. 16:00 | juc | Szólj hozzá!

Ne haragudjatok, hogy ennyire nincs időm a csokiblogra... próbálok változtatni ezen, de arra is rájöttem, hogy igazán akkor lenne jó ez a blog, ha több saját tartalom lenne rajta. Tehát saját fotók, amikhez oda kell menni ugye, el kell készíteni, fel kell tölteni... szóval mindez idő, ami nekem mostanában nem sok van, viszont jártam a Csokifesztiválon! És le is dokumentáltam, megnézhetitek a Juci világán. Köszi a türelmet!

A jó dolgok az égből jönnek

2012.07.31. 13:09 | juc | Szólj hozzá!

forrás: Facebook

nut.jpg

Címkék: nutella

Újabb bizonyíték a csokoládé jótékony hatásairól

2012.07.24. 12:29 | juc | Szólj hozzá!

Aki szereti tudományosan is igazolni a csokifüggőségét, annak íme egy újabb kutatás pozitív eredménye!

Az őszinte csokoládé

2012.07.20. 13:29 | juc | Szólj hozzá!

Mindannyian ismerjük a folyamatot: na jó, csak egy kockát. Na jó, csak egy másodikat, de többet tényleg nem. Hát jó, a harmadikat, de aztán ez tényleg az utolsó... basszus, már több mint a felét megettem, most már nem hagyom itt ezt a kicsit... hát így kerülünk lassan a kövérek és csokifüggők poklára.

Jól tudja ezt a Construct London branding ügynökség is, akik a Berkeley szállodának készített új arculatuk részeként csokicsomagolást is terveztek. Alább a kockánkénti elkárhozás, itt pedig a komplett arculat.

14_Berkeley_ChocolateBar.jpg

Nutella jégkrém

2012.07.15. 19:22 | juc | Szólj hozzá!

Amint egyszer újra engedélyezem magamnak, hogy Nutellát vegyek, ez lesz az első (na jó, a második) dolog, amit kezdek vele (az első nyilván a nagykanállal nekiesés lesz). Egyébként vajon miért nem gyárt a Ferrero Nutella jégkrémet? Miért?.... aki tőlem eltérően nem fogyókúrázik egész életében, és elkészíti a receptet (ami itt található), legyenszíves ossza meg velem, mármint az eredményt (és hát persze ha úgy gondolja, magát a jégkrémet is egész nyugodtan), hogy vajon tényleg működik-e! Túl egyszerűnek tűnik, mivel csak Nutella és csokis tej kell hozzá...

red-nutella-pop_250.jpg

Címkék: jégkrém nutella

Tragédia

2012.07.12. 15:25 | juc | Szólj hozzá!

Felbecsülhetetlen kárt okoztam saját magamnak és nektek is azzal, hogy elfelejtettük a Csokoládé Világnapját (július 11). Szánom-bánom, szégyellem, röstellem, ezúton is elnézést kérek! Engesztelésül és utólagos megemlékezésül készítsétek el Havas Dóra legújabb isteni receptjét, amelyben óriás kedvenceim: a málna és a csoki találkoznak. Én alig várom, hogy megsüthessem!

Címkék: recept csoki málna

Csokikoponya

2012.07.09. 19:13 | juc | Szólj hozzá!

Kinek a pap, kinek a papné, a koponya, mint motívum úgyis menő manapság. Ebben a verzióban dióból van az agya, kihasználva a valóban röhejesen nagy hasonlóságot a két forma között. innen.

1399610.jpg

Címkék: design bizarr

Csináld magad csokoládé

2012.07.03. 18:59 | juc | Szólj hozzá!

Elsa Lambinet formatervező nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy újraalkotja az ízesített csokoládé fogalmát. Abból indult ki, hogy a csokoládé és annak ízesítése ugyan több cégnél saját elképzeléseink szerint variálható (lásd Chocome és társai), de úgy vélte, ez még mindig túl kevés teret enged a játékosságnak, az egyéni választás szabadságának. Ezért a Blondel csokoládémanufaktúrával közösen kidolgozott egy olyan rendszert, melyben az ét-, tej- és fehércsokiból álló alapmodulokat bárki bármivel szabadon töltheti meg, illetve ízesítheti. Az egyes darabok két ízesítési lehetőséget engedélyeznek, így a variációk száma valóban végtelen - nem csoda, ha a diplomamunkának indult Sweet Play koncepció azóta önálló életre kelve interaktív party food vállalkozássá nőtte ki magát. innen


Címkék: design csokoládé

Best Day Ever

2012.05.29. 20:10 | juc | Szólj hozzá!

Minden bizonnyal az lenne a Best Day Ever, ha ezt az egész táblácskát felfalhatnám.... kicsit azért sajnálnám, mert nagyon szép. A Dynamo terméke!

 

Címkék: csokoládé csoki dynamo

Hát igen

2012.05.16. 14:22 | juc | Szólj hozzá!

Iványi Orsitól kaptam ezt, az Artisan du Chocolat szórólapja. Milyen igaz, hát nem?

Címkék: csokoládé csoki artisan du chocolat

Csoki, 18 éven felülieknek

2012.05.10. 13:30 | juc | 1 komment

Napokig vaciláltam, hogy megosszam-e veletek ezt a különlegességet, de aztán rájöttem, hogy ha minden érdekel benneteket, ami csokoládé, akkor miért ne...

A design és a gasztronómia legfrissebb érdekes metszéspontja a United Indecent Pleasures legújabb terméke, mely nem is próbál másnak látszani, mint ami: férfi nemi szerv alakú, üreges csokoládé, fehér színű töltelékkel. A nem túl fantáziadúsan Sex & Chocolat-nak nevezett különlegesség állítólag első osztályú kakaóbabból készül, és hatféle ízű krémmel kapható, potom 60 euróért, díszdobozban. Ti megkóstolnátok? (forrás)

 

Címkék: bizarr csokoládé csoki

Csokimúzeumok

2012.04.19. 13:32 | juc | Szólj hozzá!

A világ több országában is vannak csokimúzeumok - íme a lista, hátha valaki olyan szerencsés, hogy mostanában Bécsbe vagy Brüsszelbe utazik!

Címkék: múzeum csoki

Csokiruha

2012.03.30. 19:02 | juc | Szólj hozzá!

Na azért mindent mégsem... például ezt a ruhát biztos nem venném fel, bármennyi csokiból is készült. A ma nyílt, zürichi csokifesztiválon mutatták be, ahol már hagyomány, hogy minden évben divatbemutatót rendeznek a csokiruhákból. Brrrrrr... szerintem szentségtörés:) nektek tetszik? Fotó innen, és még több kép ugyanitt!

Címkék: fesztivál divat csokoládé csoki

A Csokiblog a hét blogja!

2012.03.23. 13:32 | juc | Szólj hozzá!

Pontosabban: én vagyok a hét bloggere az Indexen! Akit érdekel, elolvashatja a velem készített interjút itt! :))

 

Nyerj csokis Body Shop termékeket!

2012.03.23. 13:01 | juc | Szólj hozzá!

Hallottátok, hogy végre-végre megnyílik nálunk is az első igazi The Body Shop? Én már nagyon várom a nyitást, leginkább azért, mert legutóbbi bécsi utam óta az ott kipróbált csokis termékekkel álmodom... És mivel a jó hír szerencsére ritkán jár egyedül, elárulom azt is, hogy a Nesze!szer-en most meg is nyerhetitek a The Body Shop csokis termékeit, csak kommentelni, lájkolni, megosztani kell. Részletek itt, kellemes és csokiban gazdag hétvégét mindenkinek!

Címkék: szépség csoki

Macaron-nap, első kézből

2012.03.21. 18:56 | juc | Szólj hozzá!

Óriási szerencse, hogy már nyitás előtt jóval ott voltunk a Macaron-napon, különben egyszerűen nem jutottunk volna be. A várakozást messze túlszárnyaló, óriási tömeg jött ugyanis el az első hazai rendezvényre, amelyen mind a helyszín, mind az odaszállított macaronok mennyisége túl kicsinek bizonyult... Pontos számadatokkal nem tudok szolgálni, de a kiállítók faggatása alapján úgy saccolom, hogy mintegy 4-5000 db finomság lehetett a helyszínen - ami alig kettő és fél órával a rendezvény megnyitása után nagyjából mind el is fogyott. A legtöbb standhoz egyszerűen nem fértem hozzá olyan jól, hogy érdemi képeket készíthessek (szerencsére megtették ezt helyettem a szervezők, megnézhetitek itt), így alább csak egy igen szubjektív kis válogatás látható. Kóstolás tekintetében sem voltam elég gyors, így például legnagyobb sajnálatomra nem jutott nekem sem Zazzi-, sem Royal Croissant-macaron (ők végeztek a macaronverseny profi kategóriájában a 2. ill. 1. helyen), viszont a Villa Bagatelle külön ezen alkalomra készült, libamájas, négyzetes macaronja (ami a 3. helyet szerezte meg) előtt le a kalappal! Egyszerre édes és sós, puha és ropogós, na és a libamáj!... Másik nagy kedvencem ezúttal is Csiszár Katalin (a Rózsavölgyi Csokoládé alkotója) volt, aki az egyik macaront nem mandulalisztből, hanem kakaóbab-lisztből készítette el. Hát, ilyen finomat rég ettem:) Kóstoljátok meg, az üzletben kapható!

 

Címkék: rózsavölgyi villa bagatelle macaron

Macaron-nap

2012.03.19. 10:25 | juc | Szólj hozzá!

Ne feledjétek: holnap 17-21 óra között Macaron-nap! Csokis is lesz! részletek itt!

Címkék: macaron

Párizsi csokik

2012.03.17. 16:01 | juc | Szólj hozzá!

Múlt héten olyan szerencsés voltam, hogy Párizsban jártam (sok-sok kép a másik blogomon), és persze jó néhány csokicsodával találkoztam, némelyikkel egészen közelről... Íme!

Címkék: párizs csoki macaron

Gőzgombóc Lindt-csokival

2012.03.05. 11:46 | juc | 2 komment

Nem rajongok a gőzgombócért*, de amikor a Konyhakiállítás Miele standján Kiss Sándor séf megemlítette, hogy Lindt-csokival töltött gőzgombócokat készül csinálni, odacövekeltem  a pultja elé – megérte! Míg a gombócokra vártam, az is kiderült, hogy a Miele főzőiskolájában csokikurzusok is vannak – nemsokára azt is megnézem magamnak (és nektek). A finomság egyébként egy különleges gőzpárolóban készült, amitől garantáltan egységesen puha lesz az egész labdácska, csakúgy, mint bármilyen hal, zöldség vagy akár desszert, amihez kíméletes hőkezelésre van szükség.

*A gőzgombóc a déli német tartományok egyik hagyományos étele, kelttésztából készül, amelyben valamilyen töltelék lapul – egy alaprecept itt található.

Íme azok a drága golyócskák...

Sanyi itt újra átgyúrja a már megkelt tésztát:

A négyzetekre szeletelt tésztadarabok közepére egy-egy Lindt-golyócskát helyez:

Gombócokat formáz belőlük:

A gombóckák ezután egy szűrőbetétre kerülnek:

Majd irány a gőzpároló...

...ahonnan 15 perc múlva ilyen szép nagyra dagadva kerülnek ki:

Porcukor, mák...

...és máris fogyasztható!

 

Címkék: csokoládé recept csoki lindt

A világ legjobb állása

2012.02.27. 14:29 | juc | Szólj hozzá!

Ezt nézzétek: egy brit nő munkája abból áll, hogy csokit kóstol. Hát, nem bánnám, ha ez lenne a sorsom (bár ez a sors alighanem kevésbé egészséges és vékony lenne...).

Macarons

2012.02.17. 13:26 | juc | Szólj hozzá!

Szeretitek a macaron-t? Ez a mandulaőrleményen és tojásfehérjén alapuló finomság a 15. század óta hódít, ekkor "találták fel" Velencében. Később Franciaországba került és ott vált igazán híressé. A Pierre Hermé és a Ladurée macaron-jai napi több ezer darabban fogynak a cégek cukrászdáiban, nem véletlenül: a macaron maga a tömör gyönyör, otthoni elkészítése pedig állítólag nem kis gyakorlatot kíván. Szerencsére nálunk is egyre több helyen lehet kapni macaront – pl. a Villa Bagatelle-ben, ahol ma volt szerencsém megkóstolni a csokisat (a barna, természetesen), hát mondhatom őrület finom –, sőt: nemsokára nálunk is megrendezik a nemzetközi Macaron-napot! Már alig várom:)

 

Címkék: csokoládé csoki villa bagatelle macaron

Szardínia, csokiból

2012.02.16. 09:43 | juc | Szólj hozzá!

Nem rossz dolog a szardínia, de ha csokiból van, nyilván sokkal jobb. Így gondolhatta Michel Cluizel is, aki tökéletes álhalacskákat készített finom tejcsokiból. Megkóstolnátok?

innen

Címkék: étel csokoládé hal csoki

Csokitelefon

2012.02.14. 11:54 | juc | Szólj hozzá!

Szerintem nagyon csúnya, de azért elgondolkoztató, hogy miért nem jutott ez még senkinek sem eszébe??? (részletek és még több kép: hg.hu)

Címkék: csokoládé csoki hightech

Ezt hozta a postás ma...

2012.02.13. 16:43 | juc | Szólj hozzá!

...mégpedig a Levande-ből, amit – ki hinné – egy tamási lány vezet:D

(a jucjucjuc.blog.hu a másik blogom – check it out!)

Ja és igen, mindez csokiból van! :)

Címkék: blog csokoládé csoki juci levande

Sweet dreams are made of...

2012.02.13. 16:13 | juc | Szólj hozzá!

...chocolate, what else? A bútortörténelem egyik leghíresebb darabját, a modern mozgalom egyik mérföldkövét, Mies van der Rohe Barcelona ágyát Guido Mogni cukrászmester és Leandro Erlich képzőművész öntötte habostorta formájába, vastagon bevonva csokoládéval. Még több infó az ehető művészet eme darabjáról itt!

Címkék: art csokoládé csoki bútor