:::Csokiblog:::

Korábban designról, építészetről és divatról szóló magazinokat főszerkesztettem, most a gasztronómiában, a könyvkiadásban, a kommunikációs iparágban és ezek közös halmazaiban vagyok érdekelt. A csokoládéról mindig is azt gondoltam, hogy nemcsak egy édesség, hanem öröm, élvezet, szépség és művészet. Ezen a blogon ezt igyekszem majd bebizonyítani.

és még...

www.jucjucjuc.blog.hu

Macarons

2012.02.17. 13:26 | juc | Szólj hozzá!

Szeretitek a macaron-t? Ez a mandulaőrleményen és tojásfehérjén alapuló finomság a 15. század óta hódít, ekkor "találták fel" Velencében. Később Franciaországba került és ott vált igazán híressé. A Pierre Hermé és a Ladurée macaron-jai napi több ezer darabban fogynak a cégek cukrászdáiban, nem véletlenül: a macaron maga a tömör gyönyör, otthoni elkészítése pedig állítólag nem kis gyakorlatot kíván. Szerencsére nálunk is egyre több helyen lehet kapni macaront – pl. a Villa Bagatelle-ben, ahol ma volt szerencsém megkóstolni a csokisat (a barna, természetesen), hát mondhatom őrület finom –, sőt: nemsokára nálunk is megrendezik a nemzetközi Macaron-napot! Már alig várom:)

 

Címkék: csokoládé csoki villa bagatelle macaron

A bejegyzés trackback címe:

https://csokicsokicsoki.blog.hu/api/trackback/id/tr394119152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása