:::Csokiblog:::

Korábban designról, építészetről és divatról szóló magazinokat főszerkesztettem, most a gasztronómiában, a könyvkiadásban, a kommunikációs iparágban és ezek közös halmazaiban vagyok érdekelt. A csokoládéról mindig is azt gondoltam, hogy nemcsak egy édesség, hanem öröm, élvezet, szépség és művészet. Ezen a blogon ezt igyekszem majd bebizonyítani.

és még...

www.jucjucjuc.blog.hu

Február 5: World Nutella Day

2012.02.02. 09:51 | juc | 8 komment

Mindannyiunk kedvence, a Nutella jövőre lesz ötven éves! A Ferrero évtizedek óta nem hajlandó változtatni az ízén (a városi legenda szerint maga Ferrero bácsi egyszer azt nyilatkozta, hogy megpróbálták kikísérletezni a cukormentes változatot, de annak íze olyan messze állt az eredetitől, hogy nem volt pofájuk piacra dobni), sőt, a csomagolásán sem. A Nutellánának valódi kultusza van: közel 13 millióan rajonganak érte a Facebookon (ez csak a hivatalos oldal, számtalan fan page létezik), és saját ünnepnapja is van, mégpedig február 5-én!

Vasárnap tehát abszolút legális Nutellát kenni a kenyérre, vagy csak nagykanállal habzsolni, álmodozni az Olaszországban épp megnyerhető, ötkilós Nutellone után (aki közelebbről szeretné imádni, az térjen be a Chefparade Csokiműhelybe, ott szabadon nyálcsorgathat) – vagy csak vintage reklámokat nézegetni az ég eme adományáról!

Az első szpot a segítőkész Giovanniról szól, akinek egy nap elromlik a vekkere, és egy titokzatos jóbarát megoldja helyette a feladatait. A reklám szerint – picit erőltetett logikával – ilyen jóbarátja mindenkinek lehet, mégpedig ki más, mint a Nutella!

Ebben a szupercuki Speedy Gonzalest is befűzték a Nutella népszerűsítésére:

 Ebben pedig a legendás motorost, Valentino Rossit láthatjuk:

Ebben a változatban mesefilmbe ágyazták a Nutellát:

Ez pedig a legújabb szpot, ami inkább egy jól sikerült országimázs-film, mint termékreklám:

Na, veszitek már a kabátotokat, hogy az évszázados rekordhideg ellenére leszaladjatok egy adagért a boltba?... én igen:)

Címkék: nutella

A bejegyzés trackback címe:

https://csokicsokicsoki.blog.hu/api/trackback/id/tr164050244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.02.02. 17:00:51

Én nem, mindig van itthon... :)
Ötkilósat lehet kapni a Metroban nyolcezerért, de nem ajánlom. Függőség ide, függőség oda, nekem egyszer egy háromkilósnak a fele ment tönkre, annyira azért nem lehet zabálni.

juc 2012.02.02. 17:04:55

@Before: hogy lehet az, hogy tönkrement??? ilyen nálam nem fordulhatna elő! :) és köszi a tippet Nutellone ügyben...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.02.02. 18:45:27

@juc: Hát, nem fogyott el... imádom, de azért éjjel-nappal nem bírom. :)

sanyix 2012.02.02. 21:25:47

az egyik legfinomabb édesség, én kexre kenem(vagy palacsintába) mert a kenyér elcseszi, kár hogy retek drága, főleg az utóbbi pár év óta.

odamondó 2012.02.02. 22:54:53

@Before: tönkre ment? Csoki? Szerintem te valamit félrenéztél :)

Stolczer 2012.02.03. 16:05:12

De a Nuttella az nem is csoki, nem? Hanem mogyoró, nem? Vagy hogy van ez?

juc 2012.02.04. 16:01:50

@Stolczer: jogos a kérdés! Nekem minden csokisnak minősül, amiben van kakaóbab illetve annak bármely származéka (kakaópor vagy -vaj), illetve cukor, minél több. Well, a Nutella 56%-a cukor.... :) és a sok-sok mogyoró mellett sovány kakaóport is tartalmaz!
süti beállítások módosítása